ponedeljak, 22 jula, 2024

Broj 05

LiBRE! broj 05 - Naslovna stranica
Direktno preuzimanje:
PDF:
[ddownload id=“6848″ text=“Latinično izdanje“] ([ddownload_filesize id=“6848″]) – [ddownload_count id=“6848″]×
[ddownload id=“6849″ text=“Ćirilično izdanje“] ([ddownload_filesize id=“6849″]) – [ddownload_count id=“6849″]×
ePUB:
[ddownload id=“6850″ text=“Latinično izdanje“] ([ddownload_filesize id=“6850″]) – [ddownload_count id=“6850″]×
[ddownload id=“6851″ text=“Ćirilično izdanje“] ([ddownload_filesize id=“6851″]) – [ddownload_count id=“6851″]×

Reč urednika

Novosti

Septembar je doneo malo zatišje pred buru u smislu objavljivanja novih verzija velikih distribucija. Za kraj septembra i za ceo oktobar najavljeno je mnogo novih verzija najvećih distribucija. Mi imamo nameru da im posvetimo pažnju, da ih testiramo i objavimo naše utiske. Pošto znamo da ćemo u oktobru biti zatrpani poslom, iskoristili smo septembar za uvođenje novina.

U grafici, primetili ste, promenili smo format PDF-a i u skladu sa tim redizajnirali smo naslovnu stranicu. Nadamo se da ovim časopis nije izgubio čitljivost na ekranu. I dalje će biti moguće, zahvaljujući PDF čitačima, čitati uporedo po dve stranice bez skrolovanja i moguće je štampati po dve stranice na A4 formatu na kućnim štampačima. Mi smo ovako dobili format koji možda i pretvorimo u štampano izdanje u budućnosti. Postoji par promila mogućnosti da časopis u nekom trenutku i štampamo, kao brošuru ili kao godišnjak. Iako je verovatnoća mala ipak smo se spremili i za tu mogućnost.

Postali smo aktivni i na društvenim mrežama. Otvorene su:
Twitter: https://twitter.com/LiBRE_magazin i
Google+ stranica: https://plus.google.com/113812317143365684546
Ove stranice su još u izradi ali uskoro će proraditi u punom kapacitetu i donosiće vesti iz sveta slobodnog softvera, kao i vesti koje se tiču samog projekta LiBRE! časopisa. U pripremi je i Pinterest stranica.

Proslavili smo i mali jubilej. Od početka objavljivanja časopisa do danas, preuzeto je sa našeg sajta preko 10000 kopija časopisa. To znači da je svaki do sada objavljeni broj preuzet prosečno u 2000 primeraka. To je sasvim lep uspeh za ovako mlad časopis.

Od avgustovskog broja svojim čitaocima smo ponudili i probni broj ePUB-a. Iako je još rano reći koliko je stvarna potreba za ovakvim izdanjem, mi smo veoma zadovoljni brojem preuzimanja ePUB-a. U ovom broju ePUB će biti lepši, a nadamo se i kvalitetniji od probnog broja.

I ubuduće ćemo se truditi da budemo još bolji, lepši i aktuelniji. Hvala svima na poverenju i što nas pratite.

Do čitanja
LiBRE! tim


4 thoughts on “Broj 05

Comments are closed.