petak, 24 maja, 2024

Broj 04

LiBRE! Broj 04 - Naslovna stranica
Direktno preuzimanje:
PDF:
[ddownload id=“6663″ text=“Latinično izdanje“] ([ddownload_filesize id=“6663″]) – [ddownload_count id=“6663″]×
[ddownload id=“6664″ text=“Ćirilično izdanje“] ([ddownload_filesize id=“6664″]) – [ddownload_count id=“6664″]×
ePUB:
[ddownload id=“6665″ text=“Latinično izdanje“] ([ddownload_filesize id=“6665″]) – [ddownload_count id=“6665″]×
[ddownload id=“6666″ text=“Ćirilično izdanje“] ([ddownload_filesize id=“6666″]) – [ddownload_count id=“6666″]×

REČ UREDNIKA

ePUB, nove rubrike i marketing

U prošlom broju smo vas pitali da li želite ePUB izdanje LiBRE! časopisa. Odziv nije bio veliki ali interesovanja jeste bilo. Zato smo odlučili da ovaj broj pored standardnog PDF izdanja ima i probno ePUB izdanje. Kao i sa nultim brojem časopisa i za probni broj ePUB-a nam je bitnije da sagledamo izvodljivost i potrebu za ovakvim izdanjem nego da kvalitet samog izdanja dovedemo do savršenstva. Neminovno je da će se u ePUB izdanju ovog broja potkrasti i neke greške ali smatramo da ćemo uz vašu pomoć naći pravi i najprimereniji format za ovo izdanje, naravno, ukoliko se ispostavi da postoji interesovanje za njim.

Za ePUB izdanje se spremamo već duže vreme, pa smo na vaš zahtev mogli već u ovom broju da ponudimo i ovakvo izdanje. Što se tiče zahteva za novim temama i rubrikama tu već stvari idu malo sporije. Imajte razumevanje za sporost u reagovanju na vaše zahteve. Naša organizacija više liči na tromu korporaciju nego na fleksibilno malo preduzeće. Od vašeg zahteva do naše realizacije nama treba minimalno 2 meseca. U prvom mesecu razmatramo da li uopšte možemo sa postojećim kadrom da odgovorimo na vaš zahtev. Ukoliko možemo, tek u narednom mesecu se stiče mogućnost da se dogovorimo oko detalja kao što su: forma, rubrika, potrebno vreme i podela konkretnih zadataka, da bismo na kraju realizovali vaš zahtev. Možda ćemo se u budućnosti malo bolje organizovati, možda će i redakcija biti veća pa ćemo moći brže da reagujemo i realizujemo nove teme, ali za sada vas molimo za više strpljenja.

Marketing ostaje „rak rana“ projekta. Postojeći članovi redakcije već imaju previše obaveza u realizaciji časopisa da bi mogli ozbiljnije da se posvete marketingu. Zato smo odlučili da otvorimo konkurs za nove članove redakcije koji bi se isključivo bavili osmišljavanjem novih marketinških akcija koje bi imale za cilj širenje informacija o postojanju ovog projekta kako bi postepeno uvećavali mesečni tiraž. Zašto? Veći tiraž → veća motivacija autora za rad → više autora → veći kvalitet časopisa → još veći tiraž… Veliki tiraž → veći uticaj na javno mnjenje, a to nam je jedan od ciljeva.

Zato, ako mislite da možete da pomognete u marketingu časopisa, javite se na našu već poznatu adresu elektronske pošte: libre [et] lugons [tačka] org.

Do čitanja.

LiBRE! tim


11 thoughts on “Broj 04

 • Hvala na ePUB formatu, od sada vas čitam i na Kindleu ;).

 • Još jednom čestitke, čitam redovito, sve ste bolji !

 • Hvala, Roberte.
  Predlog će biti razmotren. 🙂

 • Pohvale za casopis.

  Svaki broj je sve bolji i bolji.
  Zelim Vam da izazite jos godinama i nadam se da ne smeta sto stavljam link na svojim stranicama za downoad.
  Preporucam ga svojim polaznicima kao jako dobar uvod u tematiku slobodnog softvera i kao primjer aktivne zajednice.

  Nadam se da cete u slijedecem broju obraditi QQ 12.10. posto je beta upravo pustena te malo se osvrnuti na komercijalni odmak u odnosu na prethodne verzije, te odrzivost i sirenje u nasem okruzenju.

  Takodjer zelim Vam svu srecu i uspjeh u daljem radu, samo tako nastavite.

 • bolje i bolje 🙂

 • Hvala, Miloše.
  Pomoć nam je uvek dobrodošla.
  Možeš se registrovati na naš forum i izneti svoje predloge.
  Ako ti više odgovara piši nam na libre@lugons.org.

 • Casopis je izvrstan i ocekujem da ce vremenom postajati sve bolji i kvalitetniji. Sve najbolje i puno uspeha u daljem radu.
  BRAVO!

  p.s. Mozda bih samo malo dao komentar na prelom… mislim da to mozete popraviti. Profesionalna deformacija 🙂

Comments are closed.