Број 07

ЛиБРЕ! број 07 - Насловна страница
Директно преузимање:
ПДФ:
Латинично издање (22,9 MB) – 4.176×
Ћирилично издање (22,7 MB) – 1.385×

Реч уредника

„Свежа крв”

Морамо одмах на почетку овог текста да се извинимо због техничких грешака у броју #6. Бројне приватне обавезе неких важних људи за овај пројекат су довеле до кашњења и до издавања броја без пуне контроле. Неке уобичајене процедуре су прескочене и то се одразило на технички квалитет броја. Закључили смо да мањак људи може да угрози пројекат и одмах смо предузели мере да поправимо ово стање.

Можда сте приметили да смо у новембру расписали конкурс за нове сараднике часописа.

/index.php/2012/11/konkurs-za-nove-saradnike/

Ми смо се потрудили да на што више места поставимо наш оглас. Углавном су то били форуми, блогови и сајтови са ФЛОСС тематиком. Циљ је да освежимо пројекат новим људима, новим идејама и попунимо наше редове сарадницима свих профила. „Свежа крв“ ће нам омогућити да унапредимо пројекат и да га учинимо стабилнијим.

С обзиром на циљну групу коју смо обавештавали о конкурсу, нисмо нагласили да се ради о волонтерској сарадњи сматрајући да се то подразумева. То је била наша погрешна претпоставка. Вест о конкурсу се „прелила“ ван ФЛОСС заједница, нарочито захваљујући друштвеним мрежама. Због тога смо добили велики број пријава за посао и то од врло квалификованих професионалаца. Жао нам је што смо их довели у заблуду. Са друге стране уверили смо се у снагу интернета и на последице неодговорно написаних речи на интернету. У будуће морамо много одговорније приступати свакој написаној речи на овом медију. Било која претпоставка да је информација написана на интернету намењена само једној групацији је погрешна јер је доступна свима.

Опет, због проблема са мањком људства, број #6 је остао без еПУБ издања. Конкус доноси резултате па се надамо да ћемо ускоро поново објављивати и ово издање.

Надамо се да се већ примећују резултати конкурса већ на овом броју #7. Конкурс је и даље актуелан тако да се надамо да ће број #8 бити још бољи а пројекту ће бити осигурана будућност.

До читања

ЛиБРЕ! тим


2 thoughts on “Број 07

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.