Специјал 1ЛиБРЕ! специјал 1-Насловна страница
Директно преузимање:
ПДФ:
[ddownload id=“6896″ text=“Латинично издање“] ([ddownload_filesize id=“6896″]) – [ddownload_count id=“6896″]×
[ddownload id=“6897″ text=“Ћирилично издање“] ([ddownload_filesize id=“6897″]) – [ddownload_count id=“6897″]×

Предговор

О специјалу

Аутор ове мале школе је својевремено био љубитељ туторијала који су излазили у часописима у виду серијала. Врло често је баш због њих куповао и пратио неке часописе.

Пошто има искуства са дугачким серијалима, сагледао је и мане таквих серијала:

  1. Да би заокружио знање о предмету туторијала, мораш да чекаш крај серијала.
  2. Мораш да сакупљаш све бројеве и чуваш их на једном месту.
  3. Кад их читаш, мораш да отвараш један по један број, па се то додатно искомпликује ако се аутор позове на неко објашњење из претходних бројева.
  4. Вредност туторијала је можда већа од остатка информација у часопису, али се и они бацају заједно са часописом чим понестане простора на местима где се чувају.

Понекад је решење неких проблема да се странице са серијалом искину из часописа и тако сачувају. То никад не испадне баш лепо, и не разликује се битно без обзира да ли то радимо са штампаним или електронским часописима.

Имајући све ове мане у виду, аутор мале школе Скрајбуса 1.4 је предложио, а редакција прихватила, да урадимо овај специјал. На овај начин ћемо понудити читаоцима комплетан туторијал једног од најбољих програма у својој категорији, и то не само међу програмима отвореног кôда него уопште.

Први ЛиБРЕ! специјал са малом школом Скрајбуса 1.4 састављен је од чланака који су у континуитету објављивани од 2. до 12. броја ЛиБРЕ! часописа; укупно једанаест наставака. Захваљујемо се свима који су пратили овај серијал. Специјал је посвећен понајвише њима, али и свим другим читаоцима који су заинтересовани за рад у овом програму. Све текстове смо прилагодили читању у континуитету, исправили све евентуалне грешке које су се поткрале у оригиналу овог серијала и графички све мало боље обрадили.

Сада имате мали приручник који ће бити згоднији за праћење и чување у вашој библиотеци.

Специјал није замена за редовни број ЛиБРЕ! часописа, он је само поклон редакције нашим верним читаоцима.

До читања!

LiBRE! timOne thought on “Специјал 1

Comments are closed.