субота, 20 априла, 2024
Пулс слободе

Пријави се за Београдски Тестатон!

Београдски Тестатон је конференција настала из идеје да се младима у Србији пружи прилика да се упознају са аутоматским тестирањем софтвера и његовим ветеранима на српској ИТ сцени, као и ентузијастима који желе да развијају ову област.

Нешто више о самом програму

Први Београдски Тестатон окупиће, поред великог броја сениора из компанија, представника релевантних удружења, факултета и медијских партнера и две групе учесника:

СТАРТЕР група окупља почетнике у овој области и оне који желе да се упознају са основним концептима аутоматског тестирања софтвера. Кроз програм ћете имати прилику да стекнете основна знања кроз реалне проблеме и сазнате како то изгледа бити тестер у Србији.

ТЕСТЕР група окупља јуниор тестере и јуниор програмере који желе да науче нешто више о самом раду на пројектима и изазовима које сваки тест инжињер мора превазићи

Конференција ће се реализовати 26. и 27. новембра. Програм ће садржати следеће сегменте:

  1. Радионице и предавања са представницима компанија, удружења и појединцима који имају практичног искуства у овој области. Кроз 1,5 сат по предавању ћете имати прилику да научите нове алате, упознате основне концепте или унапредите своје већ стечено знање. Представници компанија Сикссентикс, Зулке, ТелеСајн, Нордеус, Енџинирс, Продjна, као и појединци који имају искуства у овој области поделиће своје знање са учесницима конференције.
    Неке од тема које ће се обрадити су: важност аутоматског тестирања, врсте и технике тестирања, континуална интеграција, Тоска алат, као и неке напредније теме: бихевијорално тестирање, генерисање тест идеја, уграђено тестирање, Селениум алат, итд.

  2. Киноут говори који ће трајати 30 минута и дешаваће се на почетку и крају оба дана имају задатак да вас уведу у трендове и актуелности као и да вам пренесу перспективу тест инжењера у данашњем развоју софтвера.

  3. Нетворкинг је простор за упознавање са свим учесницима, партнерима и пријатељима пројекта. Прилика за размену искуства, представљање и упућивање на наредне кораке у каријери као и потенцијално напредовање у овој области.

  4. Панел дискусија на тему Агилно тестирање софтвера о којој ће дискутовати 6 учесника различитих професионалних искустава: Доц.др Милена Вујошевић Јањић – Математички Факултет, Београд, представници компанија Зулке, Сикссентикс, Нордеус, испред удружења ПХП Србија Ацо Гагић и модератор дискусије Драган Спиридонов – ТестРС Клуб.

Можете постати учесник попуњавањем пријаве на званичном сајту конференције (http://bg-testathon.rs/prijavi-se/). Пријаве су отворене до 20.новембра и учешће је бесплатно.bgdtest

Пратите нас и на:

И све додатне информације можете пронаћи на нашем сајту http://bg-testathon.rs/ .