utorak, 28 maja, 2024

LiBRE! prijatelji

LUGoNS

Radimo na boljitku društva, podsticanjem korišćenja GNU/Linux sistema, kako u preduzećima, tako i kod pojedinaca i entuzijasta. Podrška smo svim Linux korisnicima, kako u Novom Sadu, Vojvodini, tako i u Srbiji.
LUGoNS
https://lugons.org


Ubuntu Crna Gora

Cilj našeg tima je da promovišemo Ubuntu kao slobodan softver. Lokalna zajednica je za sve koji koriste Ubuntu, za sve one koji žele da počnu da koriste Ubuntu, njegove varijante, ili bilo koju drugu Linux distribuciju.
Ubuntu Crna Gora
http://www.ubuntu-me.org


Linog

Osnovni cilj je da kroz veb formu donesemo linuks vesti, preglede i tekstove putem izvornog pisma i osluškivanjem potreba i navika korisnika na našim prostorima.
Linog
http://linog.info


Arch Linux RS

Arch Linux RS je jedna od nezvaničnih, internacionalnih zajednica koja pripada korisnicima Arch Linux distribucije sa naših prostora. Glavna motivacija je pružanje podrške korisnicima ove GNU/Linux distribucije.
Arch Linux RS
http://archlinux.rs


ICT časopis

Mi smo studentski časopis o dešavanjima u svetu informacionih i komunikacionih tehnologija. Bez kompromisa, ni levo ni desno, već pravo u centar! Cilj nam je da Vam informacije i znanja značajna za svakodnevni život i rad učinimo dostupnim na brz i jednostavan način.
ICT časopis
http://ictcasopis.ict.edu.rs


Lovćenac LUG

Lovćenac LUG je lokalna zajednica korisnika GNU/Linux-a. Cilj naše zajednice je promovisanje GNU/Linux-a i Slobodnog softvera uopšte sa posebnim osvrtom na edukaciju građana kroz predavanja, radionice, projekte… Ovo je naš skromni doprinos GNU/Linux zajendici i popularizaciji Slobodnog softvera.
Lovcenac-LUG
http://lovcenaclug.blogspot.com


Slackware Srbija

Slackware Srbija je nastao sa ciljem popularizacije Slackware Linuksa, kao i GNU/Linuks operativnog sistema uopšte, na teritoriji Srbije, u saradnji sa organizacijama slične orijentacije u okruženju i svetu.
Slackware Srbija
http://slackware-srbija.org


Ubuntu Srbija

Ubuntu LoCo Srbija je zvanični Ubuntuov lokalni tim za Srbiju. Ubuntu LoCo (skraćenica od Local Community — lokalna zajednica) predstavlja zvanični projekat organizovanja korisnika i ljubitelja ove distribucije širom sveta u lokalne zajednice.
Ubuntu Srbija
http://www.ubuntu-rs.org


Linux za sve

LZS je neprofitna online publikacija posvećena promociji, informisanju i edukaciji o operativnom sistemu GNU/Linux te pripadajućim aplikacijama. Naziv publikacije ujedno govori i o samoj ideji iza projekta.
Linux za sve
http://www.linuxzasve.com


Lubuntu Srbija

Lubuntu Srbija sajt je pokrenut sa ciljem da sadašnjim i budućim korisnicima Lubuntu-a pruži osnovne informacije i tutorijale o Lubuntu-u na srpskom jeziku i time im olakša razumevanje i samo korišćenje Lubuntu-a.
Lubuntu-Srbija
http://lubunturs.wordpress.com


5 thoughts on “LiBRE! prijatelji

  • Svako dobro ; )

  • Svaka čast ljudi! 🙂

  • Samo tako nastavite..

  • Uredno slažem sva izdanja na svoju virtualnu policu i dijelim gdje god stignem.
    Čestitam! Keep up the good work!

Comments are closed.