četvrtak, 20 juna, 2024
Puls slobode

Beogradski Testaton – Nova konferencija u Beogradu!

Krajem novembra će se desiti prva konferencija za mlade koja je posvećena automatskom testiranju softvera – Beogradski Testaton (eng. Belgrade Testathon). Organizuje se od strane sjajnog tima studenata Fakulteta organizacionih nauka koji su se okupili sa željom da mladima stvaraju prilike da se informišu i upuste u tehnološke oblasti koje su trenutno u razvoju.

Beogradski Testaton ima za cilj da okupi i informiše mlade o aktuelnim trendovima u oblasti automatskog testiranja softvera i pruži im prostor da se kroz praktične radionice i interaktivna predavanja u njoj oprobaju. Sa druge strane, na konferenciji će biti prisutni predstavnici kompanija i stručnih udruženja i organizacija koji će preneti svoje dugogodišnje iskustvo i motivisati mlade za dalji razvoj.bg-testathon

Konferencija je namenjena svima koji žele da uđu u svet automatskog testiranja softvera ili onima koji imaju neko iskustvo a žele dodatno da se usavrše. Svi učesnici će se deliti u dve grupe:

  • Starter – studentima i početnicima u ovoj oblasti pruža jedinstvenu priliku da upoznaju automatsko testiranje softvera, steknu osnovna znanja kroz realne probleme i saznaju kako to izgleda biti tester u Srbiji
  • Tester – junior testerima i programerima se daje mogućnost da se upoznaju sa tester seniorima iz vodećih kompanija i kroz praktične radionice uče od najboljih. Takođe, da se informišu o novostima, trendovima, kretanjima na tržištu i nauče kako da im se prilagode.

Pored radionica i predavanja na konferenciji će se dešavati i Kinout (eng. Keynote) govori, Panel diskusija kao i netvorking (eng. networking) deo u kome će učestvovati svi učesnici, partneri i prijatelji konferencije.

Konferencija je besplatna za sve učesnike, mesta su vrlo ograničena i prijave će biti obavezne pomoću koje će se raditi selekcija učesnika kao i njihovo usmeravanje na starter ili tester grupu. U starter grupi će biti do 40 učesnika dok će u tester grupi biti do 60 česnika. Prijave će biti otvorene od 20. oktobra do 20.novembra na zvaničnom sajtu konferencije gde se možete dodatno informisati o svim detaljima i rokovima. Beogradski Testaton će se realizovati 26. i 27.novembra u hotelu 88 rums u Takovskoj 49 u Beogradu.

Organizacioni tim će putem društvenih mreža fejsbuk i instagram informisati sve o zanimljivostima konferencije kao i same teme kojoj je ona posvećena. Savetujemo vam da ih zapratite, malo bolje upoznate ovogodišnji Beogradski Testaton i testirate pravac u kome se kreće vaša karijera!